dijous, 12 d’abril del 2018

Activitat 12. Adaptacions al medi

El cos de cada ésser viu d’una població esta perfectament adaptat a l’ambient físic, és a dir, està preparat per sobreviure-hi i reproduir-s’hi. Les adaptacions es manifesten tant en les característiques físiques del seu organisme com en la manera de viure, en l’alimentació, etc.



Escull un ésser viu i comenta com les seves característiques fan que aquest s'adapti al medi que l'envolta.







dimecres, 21 de febrer del 2018

Activitat 6. La funció de relació

Fes un esquema de la ruta principal que segueix la informació rebuda per l'ésser humà. Després posa un exemple de recepció d'un estímul concret i l'elaboració d'una resposta. Pots fixar-te en la imatge a continuació com a exemple.

divendres, 26 de gener del 2018

Activitat 5. Mapa conceptual sobre el sistema circulatori sanguini

Converteix el mapa conceptual fet a classe en una imatge i penja-la al blog. Per fer-ho tens el programa CMAPTOOL. Per instal·lar el programa us recomano fer-ho a l'enllaç següent: Cmap Tools (és la pàgina oficial, així la descàrrega és segura). Procura posar al mapa conceptual un fons relacionats amb l'aparell circulatori.


dijous, 11 de gener del 2018

Activitat 4. El medi intern i el sistema circulatori limfàtic

Després de llegir les pàgines del llibre sobre el medi intern i el sistema circulatori limfàtic, respon les següents qüestions:

1- Què és el medi intern? De quins líquids està format? Quina funció tenen aquests líquids?

2- Quines són les funcions del sistema circulatori limfàtic? Per què quan tens una infecció el metge et toca pel voltant de les orelles i el coll? Què són les amígdales? Quina relació tenen amb aquest sistema?

Secció del sistema limfàtic